Bilder fra Åpent Nordisk mesterskap i
svømming for masters på Island. 

Som eneste fra Romerike var jeg og Ørjan på Island forrige helg og deltok i Nordisk mastermesterskap i Hafnafjordur utenfor Reykjavik. Vi fikk med oss èn gull, en diskvalifikasjon, og masse flotte naturopplevelser til en svært billig penge.

Ettersom treningsgrunnlaget var minimalt, det vil si tilsammen åtte-ti ganger i vannet i løpet av de siste fire ukene etter tre måneders ferie uten trening, var vi mer opptatt av turopplevelsen enn resultatene i bassenget. Da Ørjan i tillegg meldte avbud i bassenget på grunn av vonde ben rett før påmeldingsfristen gikk ut, bestemte jeg meg for å kun delta på en av de tre øktene. Den blå lagune fristet mer, det samme gjorde Geysir-opplevelser og besøk på det islandske alltinget Tingvellir, som er verdens eldste demokratiske folketing som fortsatt er i funksjon.

Så til svømmingen, som gikk overraskende bra for mitt vedkommende, treningsgrunnlaget tatt i betraktning. 3.02.34 på 200 bryst etter åpning på 1,27,0 ga gull i min klasse, og andreplass «overall». Best var en danske i klassen over meg som gjorde 2, 57 lav.. På 50 bryst endte det med disk etter enhåndsvending. Dommerne var særdeles overvåkne, for det var påfallende mange disker blant svømmerne som hevdet seg i toppen (I mitt tilfelle var det dog helt riktig at jeg bomma med noen millimeter på veggen med den ene hånda- bare så synd at dommeren så det!)

Tiden 37,78 var likevel 8-års-pers, så skal ikke klage. Det ville blitt gull her også i min klasse. Men å bli slått med 2, 5 sekund av en islending som er fire år eldre enn meg var vel litt i overkant..

Vi snakker altså om en dame på 43 år som svømmer 50 bryst på 35,-! Samme dama gjorde 1.18-på 100-meteren. Men da var jeg og Ørjan og så på Geysirer mens de svømte. Jeg har med andre ord en utfordring både på 50 og 100 og 200 når jeg rykker opp en klasse neste år.

I bassenget var vi totalt 29 nordmenn som deltok. Dette resulterte i 50 gull, 18 sølv og 10 bronse.

Hafnafjordur by har rundt 25 000 innbyggere og tre svømmeanlegg, hvorav det nyeste åpnet i juni i år. Det var også her mesterskapet ble holdt;på kortbane i det justerbare 50-meterbassenget med ti baner.

Ellers hadde vi en flott tur, både til tross for og på grunn av det uventede kalde været, med snø og minus fem grader. Bilutleiefirmaet måtte pent skifte om til vinterdekk på bilen vår andre dagen, men til gjengjeld fikk vi oppleve det beste av islandsk natur i flott vintervær. Og ikke minst fikk vi shoppa til priser som islendingene kommer til å ha mareritt om i årevis fremover...

Hilsen Linn











Alle bilder fra Linn og Ørjan Krogh Hansen.


Sist oppdatert: 19.10.2008