LRK

 Velkommen til LRK

 
LRK Forside
LRK Informasjon
LRK Partiene
LRK Vannpolo
LRK Svømmekurs
LRK Treningstider
LRK Terminliste
LRK Klubbrekorder
LRK Flemmings pokal
LRK Presseklipp
LRK Bilder og
reportasjer
LRK Linker
LRK Sponsorer

NY I KLUBBEN
Velkommen som svømmer i LRK! Som ny har du sikkert mange spørsmål. I dette skrivet vil vi gi en liten orientering og noen praktiske opplysninger som kanskje gir svar på noe av spørsmålene. Du er alltid velkommen til å spørre trenere, oppmenn eller andre som har erfaring fra klubben når det er noe du lurer på.

TRENINGSTIDER OG TRENING

Treningstider
Rekruttene trener på Sandbekken. Treningstidene følger hovedsaklig skoleruta, men er selvfølgelig avhengig av at bassengene er åpne. Oppstart om høsten bruker å være første uka etter at skolen starter, avslutning om våren er medio mai på Sandbekken. Rekruttene har vanligvis trenings fri i jule- og påske ferien samt i høst- og vinter ferien. Det forekommer også at det er trenings fri enkelte lørdager pga stevner og annet.

Vannpologruppa trener bla på Fjellhamar og Kjenn skole. Kontakt klubben for informasjon.

Oppmøte
Informasjon til svømmerne blir gjerne gitt i begynnelsen av treningen. Møt derfor fram til trening i god tid slik at du ikke går glipp av starten.

Å "få fri" fra trening er vanligvis ikke noe problem. Men hvis du blir borte fra treninger over lengre tid, gi da beskjed til trener eller oppmann.

Trening
På hver trening er det navneopprop.

På treningene får du nå lære mer av det du har hatt på BS; crawl, bryst, rygg og butterfly. Du får også lære startstup og vendinger, og det blir trent på øvelser som gir bedre vannfølelse. Noe lek blir det også tid til, og etter hvert får du anledning til å ta ferdighetsmerker (500 m, 1000 m, havhest etc). Det viktigste nå er at du blir glad i å svømme og sikrere i vannet. Tider legger vi liten eller ingen vekt på i begynnelsen, trivselen er viktigere. Men målet er å bli bedre svømmere, derfor er det nødvendig å følge trenernes instruksjoner og veiledning.

I Vannpologruppa får du også trene svømmeteknikk, men her rettet mot hva en vannpolospiller legger vekt på.

Du trenger ikke og gjøre et endelig valg mellom vannpolo og kappsvømming med en gang, det er full anledning til å prøve på begge deler. Også senere i "karrieren" er det fullt mulig å bytte mellom gruppene.


REKRUTT-TRENERNE
Alle trenerne har gjennomgått trenerkurs i regi av Norges Svømmeforbund og har godkjent livredningskurs. I tillegg er de, eller har vært, aktive svømmere selv.
Når du begynner vil du få "din faste" trener, men noen ganger må også noen av de andre trenerne hjelpe til.

E-partiet følger etter rekrutt, så D, C, B osv. A-partiet er elitegruppa. Disse gruppene er ikke aldersbestemte, men er hovedsaklig sammensatt slik at treningen blir mest mulig hensiktsmessig. Masters består av "voksne" svømmere som har trappet noe ned.

Vannpologruppa er i en oppbyggingsfase, og vi har der bare en gruppe.


OPPRYKK
Det er mange faktorer som spiller inn når det gjelder opprykk. Det er trenerne som avgjør hvem som er klar for å rykke opp. Det er mange faktorer som spiller inn og blir vurdert, f eks. svømmeferdighet, alder, treningsiver, modenhet, oppmøte og at det er plass på neste parti. Både gammel og ny trener er med på vurderingen. Før endelig avgjørelse om opprykk, deltar svømmeren på noen treninger på det neste partiet.

Opprykk må også passe for svømmeren/foreldre mht. bringing og henting etc.


STEVNER
Når svømmerne er modne for det, oppfordres de til å delta på svømmestevner. Stevner skilles mellom Uapproberte Rekruttstevner og Approberte stevner.

På uapproberte Rekruttstevner kan en delta på fra det året en fyller 8 år, det er ingen formell øvre grense. På slike stevner er det premie til alle deltakerne og det praktiseres mild dømming (ikke disk, men gjerne en kommentar til svømmeren hvis dommer ser noe de gjør feil). Det skal heller ikke fokuseres på rangering etter oppnådde tider, men her syndes det nok en del.

Det første rekruttstevnet som er aktuelt for mange er klubbens eget Julestevne som vanligvis holdes 2. søndag i desember på Sandbekken.

Det året en fyller 11 år kan en også delta på approberte stevner. Slik deltakelse betinger bl. a. at det er betalt en årlig lisens til Norges Svømmeforbund. På approberte stevne er det 1/3 premiering (premier til den beste tredjedel i hver årsklasse og øvelse).

På approberte stevner konkurreres det vanligvis i årsklasser. Det er også anledning til å slå sammen årsklasser, og på enkelte større nasjonale stevner blir to og to klasser slått samen. I mesterskap konkurreres det i Junior klasse tom det året en fyller 17. I seniormesterskap kan en delta fra og med det året en fyller 14.

For å starte i Masters stevner må en minst være 25 år.

Innbydelse til stevner blir delt ut på trening av oppmann, og trenerne vil anbefale om svømmerne skal delta eller ikke. Trener og oppmann (eller en stedfortreder for oppmann) er alltid med på stevner. Det anbefales på det sterkeste at også foresatte er tilstede på stevner!

Transport til/fra stevner er de foresatte selv ansvarlig for, avtal gjerne kjøring sammen med andre deltakere.

Noen stevner har kort påmeldingsfrist, så ved fravær på 2-3 påfølgende treninger kan rekruttene gå glipp av stevnepåmeldinger da vi ikke alltid har oversikt over hvem som har fått med seg stevne innbydelse. (Husk også å ta en titt i svømmebagen etter våte lapper).

Påmelding til stevner med betaling skjer til oppmann. Hvis svømmeren av en eller annen grunn ikke kan stille på et stevne han/hun er påmeldt til, prøv da å få gitt beskjed til oppmann som da melder frafall på lagledermøtet før stevnestart.

FORSIKRING
Til og med det året svømmeren fyller 12 år er de automatisk forsikret som medlem i klubben. Derfor bør det ikke drøye for lenge før skriftlig påmelding skjer. Det året svømmeren fyller 13 må de betale lisens til Norges Svømmeforbund for å være dekket av forbundets forsikringsordning. De er da forsikret under trening, på stevner og på reise til og fra. (Som nevnt over må også lisens være betalt for å delta på approberte stevner).

TRENINGSLEIR
Vår og høst blir det normalt arrangert "treningsleir" med avreise fredag kveld og retur søndag kveld. Treningsleiren har som oftest funnet sted i Arvika, men også Gjøvik har vi brukt med stor tilfredsstillelse. På disse turene reiser enten bare rekruttpartiet, eller eventuelt sammen med noen av de større partiene. Det sørges for tilstrekkelig med reiseledere/trenere slik at sikkerheten er ivaretatt. Det er derfor ønskelig at noen foreldre er med på turen, enten som reiseleder (klubben betaler) eller, hvis plassen tillater det, som "turist" til en rimelig pris.

DIVERSE
Vi vil gjerne gjøre oppmerksom på at det har forekommet tyveri fra garderobene på Sandbekken, så ikke legg igjen verdisaker der.

Det er viktig at alle trives i klubben. Meld fra til oppmennene hvis det er noe svømmerne ikke er fornøyd med slik at vi kan prøve å rette på det.

Noen ganger har det forekommet at treninger er blitt avlyst (f. eks. svømmehallen er stengt på kort varsel) og vi ikke har hatt mulighet til å melde fra om dette. Derfor bør dere forvisse dere om at det er trening før dere reiser igjen når barna bringes til svømmehallen.

Klubbens egen hjemmeside: http://www.lrk.no
Svømmeforbundets Internettside: http://www.svomming.no
Akershus Svømmekrets hjemmeside http://www.akershus-svomming.com

 

 

 

 
Sist oppdatert: 04.09.2009